Website verfijnen op basis van analyses

Blog  — za. 10 sep. 2022

De juiste balans vinden in e-commerce oplossingen is een uitdaging. En toch kan het. Een moderne ondernemer zet natuurlijk grotendeels in op online afzet. De potentiële schaalvergroting heeft als voordeel dat er omzetten gegenereerd kunnen worden die met eenzelfde investering op andere wijze simpelweg niet mogelijk zijn.

De consument heeft inmiddels een gevestigd verwachtingspatroon bij de winkelervaring op het internet. Met de tijd zijn wet en regelgeving op dit gebied ook geactualiseerd. Dat kan ertoe leiden dat de ondernemer door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe begin je er nog aan? Hoe blijf je bij? Hoe zet je de volgende stap? Hoe blijf je voldoen aan veranderende regelgeving?

In ons dagelijks werk bij Exclusive-IT merken we dat technologie en ondernemen inmiddels zo dicht verwoven is, dat het onderscheidende vermogen in toenemende mate mede gedragen wordt door technische innovatie en actuele ontwikkelingen op IT gebied.

Steeds meer is de zoektocht naar verfijning en vernuftigheid belangrijk geworden. Zowel IT-technisch als online-marketingtechnisch. Het simpelweg opzetten van een gratis webwinkelpakket is vaak niet meer toereikend. Het in de arm nemen van de juiste IT partner kan bijdragen aan een scherp zicht. In het midden- en kleinbedrijf is het extern aanwenden van deze expertise vaak zelfs de enige passende mogelijkheid.

Met een alsmaar stijgende inflatie en hoge energiekosten is het online koopgedrag van consumenten aan het veranderen. Waar 2020 en 2021 juist een piek bereikten, laat 2022 een geanticipeerde daling zien. Daarnaast worden ondernemers op hun beurt geconfronteerd met prijsverhogingen voor hun IT landschap. De samenkomst hiervan inspireert nieuwe strategieën.

Nederland, als technisch onderlegd én kennisvergarend land, heeft zich eerder al ontpopt tot een thuishaven voor tienduizenden online winkelgelegenheden én andere dienstverlening. Met zoveel concullega's is het dan ook wijs om juist nu even alle zeilen bij te zetten.

Als u overweegt om ook uw online aanwezigheid nog eens goed tegen het licht te houden, dan kunnen wij u helpen of ondersteunen bij het uitvoeren van deze analyse en het verwezenlijken van aandachtspunten. Om het maximale eruit te blijven halen.

Met ruim 15 jaar ervaring en een ongeëvenaarde vakkennis is de missie van Exclusive-IT onveranderd gebleven: het kunnen aanbieden van oplossingen, klaar-voor-gebruik maar ook op maat, waar oplossingen vaak niet voor mogelijk geacht werden.

Naast softwareontwikkeling biedt Exclusive-IT ook andere diensten om succesvol online te ondernemen. Ontdek bijvoorbeeld Daxto.com en Forendox.com.