Responsive ontwerp

Websites en webapplicaties worden tegenwoordig vaker bekeken op mobiele apparaten zoals tablets en telefoons (smartphones). U kunt bezoekers en/of klanten mislopen als u hier nog niet op bent voorbereid.

Responsive webdesign

Omdat mobiele apparaten verschillende resoluties (het aantal pixels) hebben is 'responsive design' de beste oplossing. Dit wil zeggen dat uw website of webapplicatie zichzelf automatisch aanpast aan de ruimte van het bewuste scherm. Een voordeel van een responsief ontwerp is dat u slechts één eindproduct heeft in tegenstelling tot losstaande producten voor verschillende platformen. Samengevat heeft responsiviteit de volgende voordelen:

  • Minder bezoekers en/of potentiële klanten die afhaken.
  • Een optimaal bereik onder alle apparaten.
  • Lagere onderhoudskosten door gebruik van één systeem.
  • Dezelfde vertrouwde functionaliteit op elk apparaat.
  • Het gemak van het centraal beheren en éénmalig plaatsen van inhoud.
  • Verbeterde vindbaarheid doordat zoekmachines u prefereren boven standaard websites.

Gebruiksvriendelijkheid

Bij responsieve ontwerpen houden wij tevens rekening met de verschillende wijzen van bedienen zoals de 'ouderwetse' muis, stylus-pen en vingers op het touchscreen. Door daarnaast de navigatie en functionaliteit intuïtief te schalen zal elke mobiele gebruiker direct overweg kunnen met uw product.

Televisie- en computerschermen

Uiteraard heeft elk responsief ontwerp ook de perfecte weergave voor 'gewone' laptop- en desktop-computers, maar zélfs voor televisieschermen. Met een responsive design zal de beschikbare ruimte altijd optimaal benut worden.

Toekomstige beeldschermen

De magie achter deze techniek is zelfs klaar voor de toekomst. Het is een duurzame oplossing welke op elk gewenst moment eenvoudig kan worden bijgewerkt met ondersteuning voor de nieuwste generatie beeldschermen.

Voordelen van Exclusive-IT responsive ontwerp

Voor zowel nieuwe als bestaande systemen.

Standaard voor smartphone, tablet, PC en TV.

Regelmatige updates voor actuele marktmodellen.

Naast scherm-optimalisaties ook bediening meegenomen.

Technologische partner met ruim 15 jaar ervaring.

Wij ontzorgen u graag op technisch gebied met een toewijding aan uw onderneming die gelijk is aan die van uzelf. Maak vandaag nog kennis en verken samen de mogelijkheden van uw vraagstelling.

Contact opnemen