Zoekmachine optimalisatie (SEO)


SEO staat voor 'Search Engine Optimization' of ook wel Zoekmachine Optimalisatie in het Nederlands. Dit zorgt er voor dat uw website makkelijker en méér gevonden zal worden.

Wat levert het mij op?

Zoekmachines zoals Google en Bing doorzoeken het internet en maken het makkelijker voor mensen om iets te vinden. Gevonden worden is belangrijk voor uw website. Zonder bezoekers is het alsof u een etalage heeft in een lege winkelstraat. Om meer bezoekers te trekken kunnen wij uw website technisch en inhoudelijk beter inrichten. Technisch opdat zoekmachines uw website beter begrijpen en inhoudelijk opdat bezoekers uw inhoud beter kunnen vinden.

Uw positie verbeteren

Mensen klikken het liefst op één van de eerste resultaten in een zoekmachine. Slechts enkele bladeren wel eens door naar de tweede of derde pagina. Om die reden is uw positie en vertoning in zoekmachines heel belangrijk. Hoewel u invloed kunt uitoefenen op uw positie, blijft de keuze altijd aan de zoekmachine zelf. Technische en inhoudelijk verbeteringen kunnen uw positie vaak flink verbeteren. Enkel in gevallen van sterke concurrentie rondom bepaalde zoektermen zal er meer voor nodig zijn, zoals bijvoorbeeld zoekmachine-marketing (SEM).

De juiste balans vinden

Het is belangrijk om de juiste balans van de optimalisatie zeker te stellen. Uw doel is om meer relevante bezoekers aan te trekken met de mogelijkheid om deze te verleiden. Om die reden is het beste dat uw website niet enkel en alleen voor zoekmachines ingericht wordt, maar ook voor de bezoekers zelf. Tot slot is het ook belangrijk om een bepaalde etiquette aan te houden tegenover zoekmachines, anders zal u worden bestraft. Agressieve optimalisatie resulteert in een slechtere positie of zelfs in totale uitsluiting.

Uw huidige website verbeteren

Of het nu een nieuwe website betreft of een reeds bestaande, SEO kan uw omzet verhogen. In geval van een bestaande website kunt u het idee hebben dat een nieuwe tot betere resultaten zal leiden. Het vervelende is alleen dat u hiervoor ook opnieuw moet investeren. Overweeg dan om een budget vrij te maken voor SEO, zo verhoogt u uw omzet met een kleinere investering. Door middel van een analyse kan worden bepaald in welke mate uw website nog geoptimaliseerd kan worden.

Neem vandaag nog contact op

Exclusive-IT is uit pure passie voor het vak opgericht in 2006. In de afgelopen jaren hebben wij talloze klanten mogen helpen. En u? Mogen we u ook overtuigen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op om kennis te maken.

Neem vrijblijvend contact op!

Gerelateerde blogartikelen

Er zijn nog geen gerelateerde artikelen.